S-a dat startul pentru proiectul „Banca de Alimente” 2014

P1070545Incepand din luna aprilie a.c., 11750 de familii sarace din intreaga tara, vor primi pachete cu alimente greu perisabile. Valoarea totala a proiectului „Banca de Alimente pentru 47 judete” este de 233.266 de euro din care Fundatia Carrefour si Carrefour Romania au asigurat  suma de 173.000 de euro iar Crucea Rosie Romana  60.266 de euro.

 Fiecare pachet contine: orez, zahar, ulei, faina, malai, bulion, paste fainoase, biscuiti, conserve din carne. In total vor fi distribuite aproximativ 150 000 kg de alimente. In fiecare judet vor fi ajutati cate 250 de beneficiari, evaluati in baza Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat.

Joi, 8 mai 2014, proiectul a debutat în județul Bacău, prin distribuirea pachetelor alimentare către 25 de familii lipsite de posibilități financiare, și va continua până la sfârșitul lunii iulie. Urmeaza încă 225 de familii, atât din municipiul Bacău, cât și din alte localități din județ.

“Incepand din septembrie 2009, datorita generozitatii partenerilor si a donatorilor sai, Banca de Alimente este unul dintre proiectele de succes ale Crucii Rosii Romane. In demersul nostru de a trai intr-o lume fara foame, avem alaturi cele mai importante lanturi de super si hyper – marketuri  din Romania. Fundatia Carrefour a raspuns apelului nostru de a sprijini cu alimente  populatia saraca a tarii.”, a declarat doamna Mihaela Geoana, Presedinte a Socitatii Nationale de Cruce Rosie din România.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web