Sportul – un remediu impotriva ridurilor

2IMG_3638Cercetători de la Universitatea McMaster din Canada au studiat cu timpul acest lucru si au descoperit  că secretul pielii frumoase stă în sport. Studiul, publicat în revista PNAS și prezentat la Congresul Societății americane de medicină sportivă, arată că o activitate fizică practicată trei ore pe săptămână duce la întinerirea considerabilă a pielii.

Astfel, s-a vazut o întinerire cu circa zece ani la persoanele sedentare de peste 65 de ani care lucrasera de trei ori pe săptămână pe bicicleta de apartament timp de trei luni. „Este un lucru remarcabil si este uimitor modul complex în care mișcarea ne schimbă corpul”, declara dr. Mark Tarnopolsky, autorul acestui studiu.

Nu se stiu exact motivele acestui proces, dar răspunsul ar putea fi în moleculele numite citokine, ce transmit informații între celule prin circulația sanguină.

Asadar nu degeaba ne spun spoturile difuzate la tv urmatorul lucru: „Pentru o viata sanatoasa faceti miscare cel putin 30 min pe zi!”

 

Sursa: www.agerpres.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web