Start cu succes pentru Gala STAR – Editia a IX-a

DSC_0385Vineri de la ora 16, sala Teatrului Bacovia a fost gazda deschiderii oficiale a celei de-a noua editie a Galei “Star”, un eveniment cultural asteptat de bacauani si nu numai.

Concursul a inceput cu prima piesa de teatru si anume “Iubire Persana”, interpretata de Monica Musat, reprezentand o adaptare scenica scrisa de Diana Mihailopol, dupa o idee a lui Vincent Paronnaud si Marjane Satrapi.DSC_0409

”Iubire persană” este o dramă plasată în Iran, anul 1958. De când iubita lui vioară s-a spart, Nasser Ali Khan, își pierde bucuria de a trăi. Pentru că nu reușește să găsească o alta cu care să o înlocuiască, viața fără muzică nu mai are nici un sens pentru el. Astfel, decide să rămână în pat, așteptându-și sfârșitul. Sperand că moartea va sosi curând, Nasser Ali Khan ajunge să aibă o conversație cu Azrael, îngerul Morții, care îi dezvăluie viitorul copiilor săi. Pe măsură ce piesele de puzzle încep să se potrivească, va ieși la iveală și secretul dureros al vieții artistului .

DSC_0540

De la ora 18, ne-am mutat la Sala Studio unde am putut sa o urmarim pe Katia Pascariu in piesa “Copii rai” de Mihaela Michailov, Regia Alex Mihaescu.
Textul critica sistemele care “ne cresc mari”, si interdictiile dupa care copiii trebuie sa-si ghideze viata pana devin majori.
A fost un one woman show care a atras aplauzele tuturor spectatorilor aflati in Sala Studio a Teatrului Bacovia.
Katia Pascariu trece de la seriozitate si gravitate cu foarte mare usurinta, de la o fetita “copil rau”, la invatatoarea frustrata. Un amestec de umor si dramatism, si o interpretare de exceptie.

DSC_0572

Ora 21 a fost rezervata unui recital de exceptie, Maia Morgenstern, pe care am vazut-o in piesa “Asta seara: Lola Blau”
Spectacolul ne prezinta povestea unei tinere actrite evreice nascuta la Viena, care in 1938 obtine primul ei loc de numca la Teatrul National din Linz.

Dar invazia lui Hitler este obligata sa paraseasca Austria intreptandu-se catre Elvetia, unde va deveni cantareata de bar. Primeste viza de intrare In SUA, unde Lola Blau va deveni vedeta. Dupa terminarea razboiului se Intoarce la Viena, unde va renunta la teatrul clasic, optand pentru cabaret. Speranta si dorinta de a-i putea face pe oameni, sa reflecteze, se transforma cu timpul in resemnare. Lola Blau trebuie sa accepte faptul ca nu foloseste la nimic sa-ti doresti doar un locsor mic, modest sub soare.

Pe langa aceasta poveste nu putem sa trecem cu vederea intrepretarea de exceptie de care a dat dovada (desi nu cred ca mai era necesar) Maia Morgenstern.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web