Pași mici în soluționarea unor probleme mari de mediu

Fotografie0041Elevi de la Colegiul Tehnic de Comunicații ”Nicolae Vasilescu-Karpen” Bacău au pornit sa faca investigații despre colectarea deșeurilor care provin din consumul propriu al populației și al instituțiilor. Solomon Mihaela (clasa XI C) și Iancu Gabriel (clasa XI E) s-au ”înrolat” ca tineri reporteri pentru mediu,urmand programul YRE (Young Reporters for the Environment) de bună voie și convinși de importanța și impactul acestuia și interesați să traiască într-un mediu mai curat si să găsească soluții pentru conștientizarea populației, pentru a deveni consumatori mai raționali și atenți la modul de depozitare al deșeurilor.

Ei încearcă sa colaboreze cu diverse persone fizice, dar și cu instituții,pentru colectarea și gestionarea corectă a propriilor deșeuri, căutând exemple de bună practică, dar și metode de corectare a unor atitudini indolente și delăsătoare.

Sub îndrumarea d-nei laborant, ing. Andronic Daniela, ei au inceput timid, dar au descoperit rapid problemele de mediu care stau la îndemana oricui să le rezolve. Important este să iei atitudine și să acționeze ca să poți îndrepta ceva.

Ignoranța ne distruge calitatea vieții!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web