Un tanar din Bacau admis in campania “Romani pentru o lume”

corban-abel-edisonAbel-Edison Corban, fost elev al actualului CN de Arta “G. Apostu” Bacau concureaza pentru obtinerea unei burse de studiu in strainatate. Bursa este acordata muzicianului care reuseste sa stranga un nr. cat mai mare le like-uri.

Are 22 ani şi este student la Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti, iar muzica face parte din primele lui amintiri. A avut şansa, spune el, să se nască într-o familie unde se cânta şi se asculta muzică de cea mai buna calitate.

Având un mediu prielnic, a dovedit destul de timpuriu înclinaţii artistice: ureche muzicală şi voce. Cu nostalgie îşi aminteşte momentele când era în casă, ori afară la joacă, şi dintr-o dată căuta un material dur şi plat, unde imita cântatul la pian, iar din voce fredona o melodie cât putea de tare.

“Ca şi planuri de viitor, am un vis la care nu renunţ: Să ajung să cânt cu cât mai multe orchestre din toată lumea! Îmi mai doresc să îmi deschid propria şcoală de muzică şi îmi caut persoane compatibile, cu care să încheg o frumoasă şi de succes formaţie de muzică de camera”, a declarat Abel.

Fundaţia Sergiu Celibidache inițiază „Români pentru o lume”, o campanie de responsabilitate socială ce se adresează României şi promovează valorile naţionale, încurajând tânăra generație în a-și urma visul, indiferent de segmentul cultural în care activează.

Campania „Români pentru o lume” reprezintă un tribut adus marilor personalităţi româneşti ce au adus mândrie şi glorie României, peste tot în lume și aduce în atenţia fiecăruia dintre noi pe co-naţionalii noştri care, prin activitatea lor, rămân nemuritori.

Reinstaleaza valorile româneşti uitate în conştiinţa noastră, pentru a motiva şi inspira generaţiile existente şi viitoare să câştige sentimentul de mândrie naţională.

Amintind de personalităţile istorice, promovându-le pe cele contemporane, oferind posibilităţi de afirmare pentru tânăra generaţie, oferind şansa că visul poate deveni realitate, câştigăm încrederea că România înseamnă acasă.

“Constantin Silvestri – Piesa de Concert Nr. 3” in interpretarea lui Abel-Edison Corban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web