Crucea Rosie modernizeaza Romania

         01P1070242  In saptamana care tocmai se incheie, Filiala Bacau a organizatiei Crucea Rosie a fost gazda proiectului “Puncte de prim ajutor in zone izolate”(PAZI).La aceasta activitate au participat reprezentati ai filialelor Botosani, Covasna, Galati, Harghita, Neamt,Suceava, Vaslui si Vrancea, intalnire al carui scop a fost informarea filialelor mentionate cu privire la modalitati de organizare a punctului de ajutor din localitatea Satu Nou, comuna Colonesti din judetul Bacau.

          Crucea Roșie Română a lansat la nivel național un proiect-pilot în 10 județe printre care și în Bacău, de deschidere și dotare corespunzătoare a unor centre de prim ajutor în mediul rural, în comunități izolate. Punctul de prim ajutor este dotat cu materiale sanitare, cu tensiometru, glucometru și cu un aparat EKG, fiind transmise telefonic în timp real datele citite de la pacient către un sistem special de la București.

Crucea Roșie Română își propune ca 41 de comunități izolate, una pentru fiecare județ, să dispună permanent de prim-ajutor de bază, prin instruirea unei familii din comunitate. Astfel, va fi redus numărul persoanelor care își pierd viața sau li se agravează problemele de sănătate în zonele izolate din cauza accesului dificil al ambulanței.  Acești salvatori comunitari prin serviciile pe care le pot asigura vor veni în sprijinul rezolvării urgențelor minore și vor preveni agravarea situației în cazul unor urgențe majore care necesită asistență medicală.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web