Palatul Copiilor Bacău, în vizită de lucru la Budapesta

01budapesta2Elevii şi profesorii Palatului Copiilor din Bacău îşi extind relaţiile de colaborare dincolo de graniţele ţării. În perioada 21-25 octombrie 2013, cinci reprezentanţi ai instituţiei de educaţie nonformală din Bacău au participat, alături de colegi din alte şase ţări europene,  la o reuniune desfăşurată la ”Ady Endre Gimnazium”, din Budapesta (Ungaria). Aceasta a fost prima activitate comună din cadrul proiectului multilateral Comenius”Biodiversity Conservation The Only Path To Our Survival”, în care Palatul Copiilor din Bacău este partener, alături de instituţii de învăţământ din Grecia (țară coordonatoare), Ungaria, Slovacia, Turcia, Romania, Bulgaria și Polonia.

„Partenerul gazdă a prezentat modul în care funcționează sistemul de învățământ din Ungaria, a organizat work-shop-uri foarte interesante, in-door și out-door, pe subiectul conservării biodiversității.  Pentru a promova sistemele de transport alternativ, gazda a organizat într-una din zile un tur de 18 kilometri pe biciclete, pe pistele multe și moderne din Budapesta, la care toți partenerii din proiect au luat parte cu entuziasm”, a declarat Nela Dumea, profesor al Palatului Copiilor Bacău, şi coordonatorul român al proiectului.

Echipa băcăuană care s-a deplasat la Budapesta  a fost formată din trei cadre didactice (director prof. Radu Ghiciușcă, prof. Dumea Nela – coordonator și prof. Diac Eugen, membru în echipa de implementare a proiectului) şi doi elevi (Bocăneț Rareș Mihail și Stîngă Răzvan Constantin).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web