O noua premiera la Teatrul Bacovia – „Hotel «Far East»”

AFIS HOTEL FAR EAST (1)Duminică, 27 octombrie 2013, ora 18.00, Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău vă invită la o nouă premieră: spectacolul de comedie „Hotel «Far East»”, o adaptare a textului cu acelaşi nume al dramaturgului băcăuan Viorel Savin.

 Spectacolul este pus în scenă de regizoarea Doina Zotinca, sub a cărei semnătură s-au jucat pe scena băcăuană, în stagiunea 1999 – 2000, spectacole de succes precum „Slugă la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni,  şi „Femeia cezarului”, de Ion Luca. De asemenea, Doina Zotinca a lucrat în anii 1997 şi 1998 cu trupa de Animaţie a teatrului din Bacău spectacolele „Sânziana şi Pepelea”, de Vasile Alecsandri, producţie bine primită în Austria, la Viena, şi „Regele cerb”, de Carlo Gozzi.

Piesa „Hotel «Far East»” a fost finalizată de autor în ianuarie 2012 şi a fost publicată prima dată în volum în acelaşi an, la Editura „Princeps Edit”, din Iaşi, şi, ulterior, la Editura Tipo Moldova, Iaşi, în Colecţia „Opera Omnia”, sub titlul  „Teatru. Texte pentru lectură şi înscenări” (Viorel Savin). În februarie 2012, „Hotel «Far East»” a apărut integral în revista „Baadul literar”, nr. 1 (20) – din Bârlad.

Adaptare şi regie artistică: Doina Zotinca

Scenografie: Cristina Ciobanu

Distribuţie:

Ştefan Ionescu

Ştefan Alexiu

Matei Bogdan

Dumitru Rusu

Valentin Branişte

Tiberiu Ioniţă

 

La pian: Florin Bejan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web