Din 2015, admiterea la liceu se face cu media de minimum 5

DSC_0016Anuntul a fost facut astazi de catre ministrul Educatiei, Remus Pricopie, fiind primit cu aplauze de directorii unitatilor de invatamant prezenti la  prezentarea bilantului anului scolar 2012-3013 in Capitala.

Din acest an scolar, la calcularea mediei de admitere in liceu, media de la evaluarea nationala va reprezenta 75 la suta, spre deosebire de 50 la suta in anii trecuti, scazand astfel la 25 la suta ponderea notelor din ciclul gimnazial. La aceasta decizie s-a luat in considerare faptul ca la prima etapa de repartizare in licee,peste 6.700 de elevi au fost admisi in clasa a IX-a cu medii sub 5,, respectiv 5.066, fiind repartizati in unitati de invatamant din mediul urban, iar 1.677, in licee din rural, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale.

Deasemeni din anul 2015 inscrierea la gradinita a copiilor de 5 ani va fi obligatorie. In prezent, ponderea de cuprindere in invatamantul prescolar a acestei categorii de varsta este de 98 la suta.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web