De la “Zaraza” la… “Vara nu dorm”

cats

De curand trei tinere romance s-au hotarat sa realizezeun clip in care sa faca o trecere prin muzica tomaneasca din 1931 pana in 2013.

“Clipul evoluției muzicii românești este inspirat de Collective Cadenza și s-a născut din dragoste pentru România și din dorința de a promova muzica românească.
Sunt mult mai multe piese valoroase în istoria muzicii ușoare românești și cel puțin încă atâtea care nu merită menționate însă, cu bune și rele, acest proiect se vrea a fi o reprezentare subiectivă a realității despre muzica ușoară românească.
Am ales să menționez numele artiștilor interpreți pentru că, de regulă, aceștia sunt asociați cu piesele, chiar dacă nu sunt neapărat și compozitori sau textieri, fără a submina însă contribuția acestora din urmă.” menţionează Marta Cotuna în descrierea clipului.

“Mini-concertul”  începe cu celebra “Zaraza” a lui Cristian Vasile, din 1931, şi se încheie cu “Ecou”, piesa lansata in 2013. Pe parcursul celor 9 minute, cat dureaza acest clip mai puteti regasi piese ca: “Mi-am pus busuioc în păr” – Maria Tănase, “Macarale” – Trio Grigoriu, “Du-mă acasa măi tramvai” , Gigă Petrescu, “Găseşte-mi loc în inima ta” – Ştefan Bănică Jr., “Am doar 18 ani” – Vama veche şi altele.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web