Simulare de cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade

Foto:  www.contrasens.com

Foto: www.contrasens.com

Marți, 24 septembrie, in Bacau s-a desfasurat un exercițiu de protecție civilă în caz de cutremur, în conformitate cu Planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă în anul 2013 al judeţului Bacău.

Scenariul dupa care s-a realizat exercitiul este următorul: la 11.15 a avut loc un cutremur de pământ cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter cu epicentrul în zona Vrancea. Cutremurul a durat 30 secunde si a fost resimţit în zona de sud – est a României, cu o intensitate mai mare în localităţile: Bucureşti, Galaţi, Buzău, Focşani, Râmnicu Sărat, Bacău, Vaslui şi Iaşi. Staţiile de seismologie au anunţat posibilitatea apariţiei unor replici ale acestuia.

Urmare a cutremurului, pe B-dul Alexandru cel Bun intersecţie cu str. Florilor, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocamion ce transporta clor.

Voluntari ai Crucii Roșii Române, filiala Bacău, au „jucat” rolul victimelor în cadrul scenariului expus. Au fost în total 30 de victime, dintre care 10 persoane decedate, 10 persoane rănite grav și 10 persoane rănite superficial. De asemenea, Crucea Roșie Bacău a contribuit la buna desfășurare a exercițiului cu o echipă de căutare și salvare, formată din cinci oameni, precum și cu o ambulanță pentru efectuarea transportului răniților.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web