Ziua Mondială de Prim Ajutor, sarbatorita de Crucea Roșie Bacău

DSCF8006 Crucea Roșie Română marchează sâmbătă, 14 septembrie, Ziua Mondială de Prim Ajutor, având ca temă “Primul Ajutor și Siguranța Rutieră”.

Având în vedere importanţa acestui moment, dar mai ales faptul că a devenit deja o tradiţie, Crucea Roşie, filiala Bacău, va asigura, în colaborare cu organizatorii şi cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, buna desfăşurare a Raliului Moldovei, ce se va desfăşura în perioada 13-14 septembrie.

Astfel, se va asigura medicina de urgenţă pe toată perioada competiţiei, prin Serviciul de ambulanţă al Crucii Roşii Bacău, primul şi singurul serviciu de ambulanţă al Crucii Roşii Române.

Ambulanţele, dotate corespunzător, vor fi însoţite de personal medical de specialitate, iar voluntarii vor fi prezenţi în diferite puncte ale traseului, pregătiţi să acorde primul-ajutor de bază, în cazul apariţiei unor accidente nedorite.

Statisticile arată că, în prezent, la nivel mondial se produce o fatalitate pe șosele la fiecare 30 de secunde. În Europa, studiile arată că mai mult de 50%  din totalul deceselor rezultate din accidente rutiere au loc în primele minute de la accident, chiar înainte de sosirea serviciilor de urgență.

Mișcarea de Cruce Roșie reprezintă unul dintre liderii mondiali în  educarea  și furnizarea primului ajutor. De peste 137 de ani, primul ajutor a fost unul dintre principalele servicii prestate de voluntari ai Crucii Roșii Române.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web