Admiterea la liceu modificata

DSC_0007

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunțat în ședința de Guvern de vineri, creşterea ponderii mediei la Evaluarea Naţională la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, şi reducerea la 25 la sută a ponderii notelor din ciclul gimnazial pentru admiterea la liceu.

In sedinta de Guvern care a avut loc astazi, ministrul educatiei Remus Picopie a anuntat ca ponderea mediei la Evaluarea Nationala va creste de la 50% la 75% asta dupa ce au fost semnalate diferențe mari între mediile obținute de elevi în timpul gimnaziului și cele de la Evaluarea Naţională.

Potrivit lui Remus Pricopie, formula de calcul a mediei de admitere la liceu va fi modificată, începând cu anul viitor.

Astfel, ponderea notelor din ciclul gimnazial pentru admiterea la liceu va fi redusa la 25%, iar   media la Evaluarea Naţională va crește la 75 la sută.

Măsura a fost luată în urma diferențelor mari între mediile obținute de elevi în timpul gimnaziului și cele de la Evaluarea Naţională.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web