Voluntariatul la Habitat for Humanity Comănești este molipsitor!

P6280002

Habitat for Humanity Comăneşti, în parteneriat cu familiile, construieşte mai mult decât case, construieşte comunităţi şi speranţe. Până în prezent prin proiectul Plopilor s-au construit 24 de locuinţe noi, oferindu-le celor 48 de copii din familiile beneficiare şansa de a creşte în condiţii decente. Constructia ultimului cvadruplu din acest proiect a inceput in martie 2013, și până în acest moment a adunat peste 170 de voluntari dornici să contribuie la schimbarea vieții celor 4 familii care vor beneficia de aceste locuințe.

Alin este un tânăr care a rămas fără braţul stâng în urma unui tragic accident. Practic aceşti oameni vor fi mâna care îi lipseşte. Pe toată perioada construcţiei casei vor veni pe şantier echipe formate din angajaţi, colegi de muncă de-ai lui Alin, dar și sefii acestuia pentru a-l ajuta la construcţia casei efectuând astfel mai mult de 1600 de ore de voluntariat.

El este un caz special din punctul meu de vedere. Este foarte greu să construieşti o casă când ai ambele mâini, imaginaţi-vă cum este atunci când ai doar o mână. Impresionant pentru mine a fost să văd ajutorul venit din partea colegilor de muncă şi a angajatorului.” spune Andrei Chirilă, Director Executiv Habitat for Humanity Comăneşti.

Sâmbătă, 31 august, 25 de voluntari făcând parte din conducerea Holzindustrie Schweighofer BACO, împreună cu personalul TESA, alături de membrii board-ului Habitat for Humanity Comanești și staff, au instalat vată minerală, gips carton si au procedat la placarea pereților interiori cu panel. Se pare că entuziasmul celor peste 80 de voluntari din rândul angajatilor HSB, care l-au ajutat până în prezent pe Alin să-si construiască o casă, a molipsit și conducerea să încerce experiența voluntariatului.

O casă, căldură şi apă caldă sunt lucruri decente pe care fiecare persoană ar trebui să le aibă. Efectele şi realizările acestui proiect arată complexitatea problemelor asociate cu lipsa unei locuinţe decente atât la nivel de familie cât şi la nivel de comunitate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web