A apărut un nou virus pe Facebook

Sursa foto: www.zf.ro

Sursa foto: www.zf.ro

Un nou virus care colectează parole a început să se răspândească printre utilizatorii Facebook printr-un video care pare a fi postat de către prieteni.

Virusul se distribuie printr-un link primit pe email sau pe Facebook cu un mesaj care te anunţă ai fost menţionat („tagged”) de către cineva într-o postare . Accesarea link-ului conduce către un alt site care invită la descărcarea unei extensii sau plug in pentru browser pentru a putea accesa materialul video.

După descărcarea extensiei, virusul are acces la toate datele de navigare stocate de către browser, inclusiv conturile şi parolele salvate. Virusul este destul de periculos deoarece foarte multe persoane îşi memorează parolele în browsere.

Specialiştii în securitate digitală au spus că virusul se răspândeşte cu o rată de 40.000 de atacuri pe oră şi că a afectat deja peste 800.000 de utilizatori ai browserului Google Chrome.

Google a luat notă de ameninţare şi a dezactivat extensiile care permiteau virusului să acţioneze. Facebook a detectat de asemenea virusul şi a început să şteargă link-urile capcană.

 

Sursa:  www.zf.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web