Crucea Rosie Bacau a venit in ajutorul sinistratilor de la Mâgla

P1050708Voluntarii Crucii Roșii, filiala Bacău, s-au deplasat ieri, 16 iulie, în satul Mâgla, comuna Negri, pentru a distribui pături și pachete cu alimente persoanelor afectate de inundațiile de la sfârșitul lunii trecute.

Atunci, zeci de case din localitate au fost inundate după ce două pâraie, Mâgla și Mora, și-au ieșit din matcă după ploile puternice din noaptea de duminică, 30 iunie, spre luni. În zonă au fost trimise mașini cu trupe de intervenție formate din jandarmi și pompieri, dotate cu bărci pneumatice. Cu astfel de bărci au fost evacuate aproximativ treizeci de persoane și duse pe uscat, pe drumul comunal. Apa a ajuns în unele locuri și până la doi metri, a intrat în casele oamenilor și a distrus mobile și dușumele.

Două bătrâne, văduve, ale căror case au fost grav avariate de inundații, au primit astăzi vizita celor de la Crucea Roșie, care au încercat să le aline suferințele provocate de puhoaiele de apă. Pachetele distribuite au conținut alimente de primă necesitate: ulei, zahăr, făină, orez, pâine, bulion, precum și pături.

Curcea Rosie, filiala Bacau, promite sa sprijine astfel de cazuri, de fiecare data cand va fi nevoie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web