„PET-ul vesel”

DSC_0388

“Pet-uri, multe pet-uri”. Aşa mi s-a spus acum câteva luni că este nevoie să se strângă la Colegiul Karpen. Şi de atunci tot s-au adunat. Câteva zeci, câteva sute şi …şi li s-a pierdut urma într-un final. Astăzi însă am aflat numărul lor: 1 200. Apoi le-am văzut într-un întreg adunate, ordonate formând o căsuţă pe care am numit-o PET-ul vesel.

Cuvânt nou – PET

Se vedea pe faţa lor că sunt derutaţi că nu ştiu ce înseamna PET, că nu ştiu ce facem acolo dar nu asta m-a neliniştit ci faptul că nu aveau curaj să întrebe. Stăteau şi priveau, stăteau şi ascultau, doar atât. Cu tricoul alb şi privirea tristă Teodor se apropia tot mai mult de noi şi cerceta. Mai ridica căte un cui sau ciocan ne mai aducea câte un pet când era nevoie. L-am vazut şi ieri dar astăzi i-am acordat atenţie mai multă datorită insitenţei lui de a vedea ce facem. Se furişa pe lângă noi şi îl găseam acolo unde nu te aşteptai. Ochii trişti te implora să nu îl cerţi. La un moment dat i-am dat o cască de protecţie şi i-am făcut poză. Teodor era sincer. Atât de sincer încât nu a zâmbit când i-am făcut poza aşa cum ne-am obişnuit noi să mimăm buna dispoziţie. Pe chipul lui se citea tristeţea şi singurătatea.
Uşor uşor casa din pet-uri a prins contur. Pet-urile înfipte pe stinghiile din lemn s-au aşezat drepţi în faţa micuţilor şi au format primul perete. Micile crăpături dintre bidoanele din plastic te îndemnau să spionezi… ar putea fi o casă a unui spion sau palatul unei prinţese. Astfel fiecare copil îşi revendica în imaginaţia sa spaţiul casuţei.

PET-ul vesel

Cui după cui, pet lângă pet, mânuţă lângă mânuţă, zambet lângă zâmbet zidurile căsuţei au fost ridicate. Spider-Man, Scooby Doo, Tweety sub formă de afişe au fost întoarse pe toate feţele de micuţi si atunci am descoperit zâmbetul copilariei pe chipurile lor. Afişele mari le-au lipit pe pereţii interiori împreună cu floricelele din hârtie făcute de mânuţele lor. “O să-mi aduc salteau să dorm aici” spuse o gânganie de om altuia ce îşi ţinea privirea pe personajele din desene animate. “Astea eu am lipit-o” spuse Viorica, o fetita ce se băga mereu în faţa obiectivului foto.
Copiii de la căsuţa aflată la adresa Henri Coandă nr 4bis vroiau fotografii, multe fotografii. Nu ştiu dacă pentru a fi imortalizaţi peste vreme sau pentru a fi în centrul atenţiei. “Doamna, doamna îmi daţi numărul dvs de telefon?” se ruga o fetiţă cu ochelari, de profesorii coordonatori. Semn, cred eu, că le-a plăcut compania noastră şi poate pentru ei noi suntem o speranţă la un moment dat în viaţă. Privirea îmi coboară spre Denis – ochi albaştri. Mic şi ştirb el se topea în braţele fiecărui adult şi mai ales al Florinei, elevă implicată în proiect.
Pet-uri …multe pet-uri. Mânuţe, ochişori şi zămbete. Toate la Căsuţa PET-ul vesel

PET-ul vesel  este unProiect eco-social, integrat in
Proiectul Multilateral Comenius ”The fairytale of the European Golden future”

Reporter: Paul CUCU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web