JARomania la Colegiul N.V.Karpen

IMG_0718Din 1918 în lume si din 1993 în România, Junior Achievement (JA) implementeaza în scoli programe de educatie economica, antreprenoriala, financiara si de orientare profesionala. Prin activitatile learning by doing desfasurate la clasa si interactiunea cu consultanti voluntari din comunitatea de afaceri, tinerii dobândesc competente esentiale pentru viata, experiente inedite, oportunitatea de a participa la competitiile internationale din cadrul programelor, apartenenta la o retea globala educationala si profesionala.
Misiunea Junior Achievement România este sa inspire si sa pregateasca tânara generatie pentru a reusi în economia de piata prin încurajarea initiativei, profesionalismului si dezvoltarii unor competente esentiale pentru viata personala si profesionala.

În România, programele JA se desfasoara în peste 1000 de scoli publice din întreaga tara, datorita parteneriatului cu Ministerul Educatiei nr. 10184/2003 si sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri.
Si pentru a aduce scoala mai aproape de economia de piata actuala, pentru ca tinerii au nevoie cel mai mult de modele, sfaturi si cunostinte practice, JARomania implica consultanti voluntari dintr-o varietate de domenii, care sustin ore la clasa si împartasesc din experienta lor personala si profesionala.
Profitând de aceasta oportunitate, colegii nostri din domeniul economic au încheiat, pentru al doilea an consecutiv, un parteneriat de colaborare cu JARomania, în ideea dezvoltarii competentelor antreprenoriale ale elevilor de la specializarea „tehnician în activitati economice”.

Deja elevii nostri din clasele a XII-a F si G au primit vizita a doi consultanti, de la banca Raiffeisen Bacau, apoi de la Comisariatul Pentru Protectia Consumatorilor, care le-au explicat cum trebuie sa procedeze si ce acte le sunt necesare pentru solicitarea unui credit bancar, dar si neregulile ce pot veni din partea bancilor si care pot influenta negativ cotractele clientilor.
Si elevii clasei a XI-a F au avut placuta experienta de a primi vizita unui consultant financiar din cadrul Companiei AXA Asigurari (Agentia Bacau 2), care le-a explicat, din experienta practicianului, modul de functionare a asigurarilor în general si de viata, în particular. S-a desfasurat o lectie interactiva, în care elevii au lansat foarte multe întrebari si venit cu situatii problema, iar la final au avut satisfactia asimilarii de noi cunostinte în domeniul asigurarilor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web