Facebook-ul invadat din nou de virusi !

virus-detected

Sursa foto: www.techtricksworld.com

De cateva zile, o parte din utilizatorii Facebook primesc de la diferite persoane aflate in listele de prieteni un link http://www.mediafire.com/?2yha7fkvmh7pws9/photo-7454-7454.jpg  sau  orice alt  link de aceasta forma cu invitatia de a-l vizita. Nu este indicat să-l accesati. Este un alt virus „mascat” de hackeri pe Mediafire.com, un site de stocare online a datelor.

Virusul produce si modificari asupra registrilor computerului, va dezactiva firewall-ul si va deschide breșe prin care hackerii pot intra și explora de la distantă calculatorul, obtinând astfel acces neautorizat la informatiile tale, la parole, conturi, etc. Acesta este cel mai grav aspect, mai ales dacă faceti cumpărături online. Virusul preia parolele introduse in Firefox/ Internet Explorer/ Google Chrome/ Opera etc, pe care mai apoi le trimite mai departe.

Cum puteti scapa de acest virus, foarte simplu urmand cativa pasi:

Actualizati-vă antivirusul si scanati cu el, ștergând infectiile găsite.

Descărcati Malwarebytes Anti-Malware 1.75.

1-Instalati programul bifati următoarele:

Update Malwarebytes Anti-Malware
Launch Malwarebytes Anti-Malware

3- Apăsati Finish.
4- Dupa deschiderea programului, selectati Perform full scan si apăsati pe Scan.
5- Dupa ce termină, click pe OK si apoi pe Show Results. Asigurati-vă ca e totul bifat și apoi click pe Remove Selected.

De preferat ar fi să vă schimbati și parola contului. Și oricât ar fi de comod, nu este recomandată optiunea „Keep me logged in

 

Sursa: www.bdbnews.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web