Azi se da startul proiectului “POT SĂ TRĂIESC ŞI FĂRĂ…”

ahahhConsiliul Şcolar al Elevilor de la Colegiul Economic “Ion Ghica” Bacău vă invită să luaţi parte la prima activitate din cadrul proiectului “POT SĂ TRĂIESC ŞI FĂRĂ…”, proiect iniţiat de elevii din Consiliul Şcolar şi profesorii de la Colegiul Economic. Activitatea se va desfăşura în data de 16 mai 2013, începând cu orele 13.00, în Sala de Festivităţi a Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacău.

Proiectul are la bază problemele cu care se confruntă adolescenţii în general: probleme legate de comunicarea cu adulţii, de inter-relaţionare cu egalii, de lipsă de încredere în forţele proprii, lipsa informaţiilor corecte cu privire la anumite subiecte, etc. O parte din aceste probleme se doresc a fi abordate şi ameliorate prin intervenţii pe care specialiştii de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău (CPECA Bacău) le vor avea în perioada de desfăşurare a proiectului: 1 mai – 21 iunie 2013.

Scopul pe care iniţiatorii proiectului împreună cu partenerii de la CPECA Bacău şi l-au propus este implicarea unui număr de 50 de elevi din clasele IX-XII în informarea elevilor din Colegiul Economic ”Ion Ghica” Bacău cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe psihoactive (denumite generic, etnobotanice). Prin implicare se înţelege dezvoltarea de abilităţi de comunicare, de asertivitate, de inter-relaţionare, cei 50 de elevi selectaţi de consiliul Şcolar al Elevilor de la Colegiul Economic, participând la training-uri de formare în domeniul antidrog şi voluntariat susţinute de reprezentanţii CPECA Bacău. De asemenea, aceşti tineri vor transmite colegilor din liceu informaţiile primite cu ajutorul metodelor de lucru peer-to-peer şi non-formale.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web