Simularile pentrut bac se vor da si la clasa a XI-a

simulare_bac_timis_6_00338300

Sursa foto: www.realitatea.net

Ministrul Educatiei, va propune ca, din 2014, simularile de bacalaureat sa fie introduse si la clasa a XI-a, avand in vedere experienta simularilor din acest an, dar si rezultatele nesatisfacatoare din anii trecuti.

“In acest sens, voi lansa foarte curand in dezbatere publica urmatoarele doua noutati: simularile vor avea loc atat la clasa a XII-a, in luna martie, cat si la clasa a XI-a, in luna mai. In plus, elevii se vor obisnui cu rigorile examenului si se vor mobiliza ceva mai devreme”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Remus Pricopie.

O alta noutate vizeaza organizarea centralizata a simularilor. In prezent, simularile evaluarii nationale si examenului de bacalaureat sunt descentralizate, fiecare inspectorat scolar isi stabileste propriul calendar si propria metodologie, acestea urmand sa aiba loc pana la sfarsitul lunii aprilie.

“Simularile vor fi organizate dupa un model centralizat, exact in aceleasi conditii in care se dau si examenele. Astfel, putem avea o analiza mai buna a datelor, elevii vor fi suta la suta intr-o situatie de examen, iar evaluarea va fi unitara, la nivel national, nu fragmentata pe fiecare judet”, a tinut sa declare Remus Pricopie

 

Sursa: www.stirileprotv.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web