Virusul “POLIȚIA ROMÂNĂ” revine

Sursa foto:  www.realitatea.net

Sursa foto: www.realitatea.net

Virusul botezat “Poliția Română” este o amenințare informatică de tip ransomware ce blochează accesul utilizatorului la calculatorul infectat până când acesta plătește o taxă. Virusul trimite mesaje ce par ale poliţiei, blochează calculatoarele şi îi somează pe utilizatori să plătească online o amendă de câteva sute de lei, pentru încălcarea drepturilor de autor. De frică pedepselor pentru pirateria online, zeci de oameni au căzut în capcană.

“Ca orice tehnologie extrem de răspândită, Java atrage interesul infractorilor informatici. Atacurile cu ransomware livrate prin intermediul unei versiuni vulnerabile de Java sunt extrem de ușor de monetizat, în mod special cele care combină frica față de autorități cu pierderea accesului la un bun personal”, a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Utilizatorii care se confruntă cu virusul “Poliția Română” au la dispoziție gratis un utilitar de dezinfecție creat de BitDefender, care poate fi descărcat de AICI.

De asemenea, se recomandă actualizarea produsului Java la versiunea 1.7 Update 11.

 

Sursa: www.realitatea.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web