IT

Pentru inceput sa aflam ce inseamna IT?

IT inseamna Tehnologia informației, pentru englezescul information technology însemnând „tehnologia informației”.

Să trecem la lucruri mai serioase.În această secţiune vorbim despre programe,cum se instalează ele şi cum se folosesc.Pentru prima oara vom vorbi  despre programul Odc.

1)Odc

Odc-ul este unul din programele care se instaleaza relativ uşor.Descărcaţi odc,şi pe urmă faceţi dublu clic pe  programul downloadat si daţi click pe caseta “I Agree” şi pe urmă “Next”

După asta vă apare o altă fereastră care va cere unde sa instalati Odc-ul.Alegeti locatia si dati click pe caseta “Install”.Dupa ce se termina de instalat,va aparea o fereastra in care va apărea mesajul:Odc Setup:Completed.Dati click pe casteta close.Acum s-a instalat odc-ul,dar nu e necesar doar atât.Urmează configurarea Odc-ului.

Intraţi în Start – Programs – oDC şi apăsaţi pe iconiţa oDC..Se va deschide o fereastră numită settings si urmaţi paşii următori:General,în fereastra Nick scrieţi ceva de genul [RO][BC][RDS]AICI PUNETI UN NUME,paranteza [BC] vine de la numele orasului,în cazul meu Bacău.La connect setting selectati Passive.

După ce aţi realizat aceste lucruri,  în secţiunea Downloads la “Default download category” apăsaţi butonul “Browse” şi apoi alegeţi folderul în care doriţi să se download-eze programele.Unde scrie “Unfinished downloads directory” alegeţi un loc pentru programele care nu s-au descărcat în totalitate.

Pe urmă trebuie ales ceea ce se pune la sharing,adică ceea ce  pot lua alţii de la voi.

Alegeţi opţiunea Sharing din stânga, apoi apăsaţi butonul “Add Folder” şi selectaţi un folder unde aveţi programe, filme sau muzică pe care o puteti pune pentru ceilanţi.Unde scrie “Upload Slots” selectaţi cel putin 4 si apăsaţi butonul OK.

Urmează căutarea în Odc.Pentru început apăsati steluţa galbenă din bara de butoane de sus şi introduceţi un hub.Pentru cei din Bacău,acesta este un hub principal:Name:Mihunet,Address:hub.mihunet.ro  .Pentru cei care nu se potriveste acest hub,dar si pentru cei la care se potriveste acest hub acesta este un site de unde puteţi lua câte huburi doriţi-www.dchubs.ro. Recomandat să aveţi mai multe huburi pentru a avea mai multe rezultate.După ce aţi introdus numele şi adresa hubului apăsaţi pe caseta “Connect”.Acum s-a realizat conectarea hubului selectat la Favorites.

Acum puteţi căuta ce doriţi pe odc,selectând lupa de sus, introduceţi numele descriptiv pentru ceea ce vreţi să căutaţi iar la Search options, bifaţi “Only users with free slots”. Apăsaţi “Search” sau tasta “Enter”.

În partea dreaptî o să apară lista disponibilă de fişiere pe care le puteti descărca. Alegeti fisierul dorit si faceti dublu clic pe el sau clic dreapta si alegeti Download.

Aceştia sunt paşii esenţiali pentru instalarea şi configurarea Odc-ului.

Voi reveni cu alte documente noi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web