IN CURAND – Lecţii de teatru, film şi jurnalism, la şcoală

IMG_4678 [1280x768]Propunerile vin de la oficialii din învăţământ, dinspre Consiliul Naţional al Audiovizualului şi sunt agreate deja de organizaţiile neguvernamentale.

Scopul acestor lectii il reprezinta învăţarea prin exerciţiu a ceea ce înseamnă o dezbatere reală, respectarea părţii adverse. Regulile de bază în comunicarea interpersonală, reguli  în comunicarea prin intermediul mass-media, abilităţile de relaţionare şi de lucru în echipă, reprezinta câteva dintre cunostintele pe care copiii si le pot insusi încă din şcoală.

Cum îi pot ghida teatrul şi mass media pe copii încă din şcoală ne vorbeste actorul Mihai Gruia Sandu, dar si Paul Cucu, profesor de jurnalism la Colegiul N.V.Karpen din Bacau

Mihai Gruia Sandu:“Dacă aceste cursuri îi ajută să se amuze, să înveţe să lucreze în echipă, e bine, dar dacă se fac cu intenţia ca ei să ajungă şi actori, mai bine lipsă. Îi poate ajuta, amuza, dar nu să devină actori”.

 

Paul Cucu este de alta parere: “Eu recomand astfel de ore pentru copii – sa-si dea seama ca nu tot ce se spune la tv este adevarat, ca multe sunt doar campananii publicitare ascunse, sa inteleaga importanta comunicarii in viata de zi cu zi si importanta lucrului in echipa.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web