Ziua Mondiala a Sanatatii sarbatorita in Bacau

DSC_0647Pe 7 aprilie de Ziua Mondială a Sănătății, Crucea Roșie Bacău și Centrul de Nutriție Bacău, au avut inca o data prilejul de a evidenția, la nivel local problemele de sănătate publică. Tema Zilei Mondiale a Sănătății de anul a fost hipertensiunea arterială, factorul de risc pentru majoritatea bolilor cardio-vasculare iar sloganul “Este timpul pentru o schimbare!” lansează un apel pentru o intensificare a grijii față de starea de sănătate a fiecăruia dintre noi, prin încurajarea adoptării unui stil de viață sănătos. Venind în sprijinul comunității, Crucea Roșie Bacău contribuie la prevenirea îmbolnăvirilor care sunt cauzate de creșterea peste valorile normale, ale tensiunii arteriale, prin activitatea “Menține-te sănătos! Învață să previi hipertensiunea arterială!”.

De Ziua Mondială a Sănătății, în intervalul orelor 13:00-19:00, Crucea Roșie Bacău împreună cu Centrul de Nutriție Bacău, în locațiile Cora Bacău și real,-Hypermarket Bacău, au informat si educat comunitatea băcăuană, în ceea ce privește menținerea valorilor normale ale tensiunii arteriale și prevenirea hipertensiunii arteriale, factorul de risc principal al îmbolnăvirilor și deceselor, la nivel mondial. Evaluarea sănătății cetățenilor are ca debut efectuarea de analize corporale și de evaluări nutriționale. În baza rezultatelor acestora, sunt oferite sfaturi și recomandări privind prevenirea hipertensiunii arteriale și a îmbolnăvirilor sau controlarea hipertensiunii arteriale, odată ce a fost depistată.

„In România există foarte multe persoane hipertensive, fie că acestea au peste 50 de ani sau sub 30 de ani, speranța de viață scade considerabil, din pricina numeroaselor decese, înregistrate anual, la nivel global. De aceea este mai mult decât necesar să redăm speranța tuturor celor care suferă de hipertensiune arterială și să îi informăm că prin adoptarea unui stil de viață sănătos poate fi prevenită”, transmite dl. Dan Marcel BABLIUC, director Crucea Roșie Bacău.

FOTO: Ionut UNGURU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web