PASII FPI duc la Karpen

DSC_0240
Amfiteatrul Colegiului Tehnic de Comunicații ,,Nicolae Vasilescu-Karpen” Bacău a devenit neîncăpător de directori, agenţi economici, cadre didactice, părinţi şi elevi veniţi să participe, deopotrivă, la proiectul de formare la nivel județean, Paşii FPI.

Proiectul Parteneriate active școală – întreprindere în vederea îmbunătățirii formării profesionale inițialePAȘII FPIdoreşte să îi apropie pe actorii școlii și pe cei ai întreprinderilor: elevii și agenții economici. Un model de succes în acest sens este învățământul dual din Germania.

Cei 71 de participanţi au fost atenţi la modul cum ar trebui să fie atraşi partenerii din mediul economic, astfel încât şcoala tehnică să se plieze pe nevoile angajatorilor. În acest mod, elevii absolvenţi, mai puțini din punct de vedere numeric la început, dar mai mulți apoi, au șansa de a se putea integra foarte uşor pe piaţa muncii, în domeniul în care s-au specializat.

Colegiul ,,N. Vasilescu-Karpen” Bacău este instituție-pilot pe zona 12 din acest proiect, ce include școlii din județele Bacău, Vrancea și Buzău. În amfiteatrul școlii au fost prezenţi elevi și cadre didactice ale Colegiilor Tehnice ,,Edmond Nicolau” şi ,,Valeriu D. Cotea” din Vrancea; din judeţul Buzău au venit reprezentanţi ai Liceelor Tehnice ,,Grigore C. Moisil” şi ,,C. Nenitescu”.

Directorul Colegiului ,,N. Vasilescu-Karpen” Bacău, prof. Remus Cazacu, a prezentat  modele de parteneriate active şcoală – întreprindere realizate de către colegiul băcăuan, subliniind că nu este atât de uşor să atragi parteneri economici într-o perioadă de criză, dar nici imposibil. Au fost daţi ca exemplu reprezentanţi  ai unor firme precum ,,Elrom”, ,,Marste” şi ,,Omega Communication” din Bacău.

Lucrările au fost conduse de coordonatoarea proiectului, prof. Marina Dumitrescu, iar din partea Inspectoratului Şcolar Județean Bacău a fost prezentă doamna prof. Mioara Pruteanu.

Proiectul  PAȘII FPI, în ansamblul lui, a fost prezentat de domnii directori adjuncți ai colegiului băcăuan, prof. Virgil Popa, respectiv, prof. Gheorghe Ilcoş, care au emfatizat că proiectul poate fi o modalitate de relansare a învăţămăntului tehnic, care a pierdut mult teren în ultimii ani.
Întâlnirea s-a dorit a fi o pregătire pentru realizarea Săptămânii Paşii PFI, perioadă ce coincide în învăţământul preuniversitar cu săptămâna ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun” – 01-05 aprilie 2013. În această săptămănă fiecare şcoală din cele 20 de județe implicate în proiect va trebui să găzduiască întâlniri cu agenți economici, părinți, respectiv, autorități locale și să încheie parteneriate benefice pentru toți, mai ales pentru elevi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web