Mai mult sport in scoli

inaugurare-scoala-sport

Foto: www.guraialomitei.com

Ministerul Educatiei propune introducerea a mai multor ore de mişcare în orarul elevilor de clasele I-IV, dar şi la pregătitoare. Aceasta a stârnit valuri de euforie în rândul părinţilor, sătui să-şi vadă copiii ţintuiţi în faţa calculatorului sau a televizorului.

Ideea acestui proiect consta in introducerea a două ore de „Educaţie fizică”, la toate clasele I-IV şi alte două ore de „Muzică şi mişcare”, pentru elevii de la pregătitoare, clasa I şi a II-a. Asta presupune noul proiect, iar părinţii şi dascălii din toată ţara sunt invitaţi să completeze un chestionar disponibil pe site-ul ministerului Educaţiei, până la 19 februarie, pentru a decide dacă ideea va deveni realitate.

„Normal că îmi voi da acordul. La şcoala la care suntem noi, se pune acceptul pe matematică. I-ar prinde bine să mai facă şi ceva sport în sală, mai ales iarna, când nu va mai trebui să îngheţe prin parcuri”, spune Simona, mama unul elev în clasa întâi de la Şcoala Nr.79 din Capitală.

Legea spune că ar fi trebuit să avem profesor de sport şi la clasele mici, dar pur şi simplu nu sunt bani destui, abia avem unul singur pentru cei de la V-VIII. O să le predea tot învăţătoarele”, spune directoarea unei scoli din capitala.

Ziua de 19 februarie este data până la care părinţii pot decide câte ore de sport vor avea elevii din claselele I-IV.

 

Sursa: www.evz.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web