Depresia de Crăciun: 5 sfaturi să nu fii trist

depresie

Dacă perioada Sărbătorilor nu este una de bucurie pentru tine, află ce poţi să faci pentru a nu te simţi singură de Crăciun. Ia aminte de câteva sfaturi!

1. Înţelege care e motivul tristeţii tale şi transformă-ţi vulnerabilitatea în putere!
Dacă eşti tristă pentru că eşti singur, foloseşte oportunitatea singurătăţii pentru a face ceva ce nu vei putea face când vei fi cu un partener. Dacă eşti trist pentru că cineva drag nu mai este, atunci da-ţi voie să trăieşti Crăciunul şi pentru acea persoană. În orice sursă de tristeţe este o resursă din care putem învăţa şi prin care ne putem dezvolta.

2. Fă o listă cu oamenii cărora le poţi mulţumi în gând pentru că au fost în viaţa ta în acest an!
Orice experienţă ne poate fi folositoare, dacă ştim ce să luăm din ea. Şi pentru că suntem in stransa legatura unii la ceilalţi, gândurile bune despre alţii devin lucruri bune despre propria fiinţă. Acest lucru e un bun început pentru a-ţi da voie să nu mai fi tristă.

3. Nu sta în casă, socializează!
Dacă începi să stai în casă să îţi plângi de milă, rişti să te cufunzi în mod iraţional intr-o stare de tristeţe care să nu te ajute prea mult. Fă un lucru care te bucură, mergi într-un loc care îţi aminteşte de copilărie, dacă a fost una de care vrei să îţi aminteşti, caută gusturi, mirosuri, sunete care să te ducă în locul magic al stării tale de bine, către care doar tu ştii drumul. Ca orice drum, începe-l cu paşi adevăraţi.

4. Fă ceva diferit!
Lucrurile diferite ne deschid în interior, faţă de noi înşine şi în exterior, faţă de ceilalţi. Fă un lucru cu sens şi cu implicare, care să îţi poată da un zâmbet pe faţă. Poate e ceva ce doreai demult şi nu ai îndrăznit, sau un lucru la care nu te-ai gândit vreodată, dar acum a venit de la sine.

5. Crede!
Crăciunul e o sărbătoare magică. Ascultă, priveşte, simte dincolo de reclame, agresivitate şi zgomot. Ascultă-ţi inima.

 

Sursa: www.eva.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web