La multi ani, ROMANIA !

Cu prilejul aniversării a 94 de ani de la marea sărbătoare a Reîntregirii Neamului Românesc din 1 Decembrie 1918, Primăria Municipiului Bacău împreună cu Garnizoana Bacău au organizat in Piata Tricolorului un ceremonial militar si religios, unde au fost rostite alocuţiuni referitoare la sărbătorirea Zilei Naţionale a României, de către reprezentanţii Prefecturii Judeţului Bacău, Consiliului Judeţean Bacău, Primăriei Municipiului Bacău, si a Garnizoanei Bacău.

Activitatea a debutat cu prezentarea drapelului Unitatii Militare de Transmisiuni, intonarea imnului de stat al Romaniei si prezentarea onorului comandantului garnizoanei Bacau si a dl prefect Claudiu Serban, acestia trecand in revista garda de onoare si subunitatile. In continuarea evenimentului Preafericitul Ioachim Bacauanul impreuna cu un sobor de preoti apartinand garnizoanei au sustinut un ceremonial religios in memoria celor cazuti in Primul Razboi Mondial.

Evenimentul a continuat cu defilarea garzii de onoare a garnizoanei Bacau si a Unitatii Militare de Transmisiuni urmati de 2 plutoane ale Flotilei 95 Aeriene Bacau si 2 plutoane ale Inspectoratului General Pentru Situatii De Urgenta,insotiti de muzica militara a fanfarei din cadrul Flotilei 95 Aeriene Bacău. In încheiere a avut loc un spectacol cultural – artistic susținut de Ansamblul de dansuri populare “Plaiuri Băcauane” din cadrul Cercului Militar Bacău.

Cu motorul in fortaj survolul unui MIG 21 Lancer, care i-a salutat de la joasă înălțime pe băcăuanii adunați în centrul orașului a reprezentat supriza evenimetului. Avionul aparține SC Aerostar SA Bacău și a fost pilotat de unul dintre piloții de încercare ai societății băcăuane, fostul capitan-comandor Bilu Viorel.

Reporter: Diana FRACASE
Foto: Ionut UNGURU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web