Festivitati de 1 Decembrie

Pe 1 Decembrie 2012 se implinesc  94 de ani de la marea sărbătoare a Reîntregirii Neamului Românesc care a avut loc la 1 Decembrie 1918. Garnizoana Bacau împreună cu Primaria Municipiului Bacau, organizează cu aceasta ocazie sâmbătă, 1 Decembrie 2012, cu incepere de la ora 10:00, festivitatea oficială de depunere a unor jerbe şi buchete de flori, la Monumentul Eroilor Întregirii Neamului din Cimitirul Eroilor, din strada Constanţei.

La ceremonial vor lua partea si  veterani de război, cadre militare active, în retragere sau în rezervă, urmaşi ai eroilor căzuţi pentru Patrie,  elevi, studenţi. Activitatea se încheie cu defilarea Gărzii de Onoare, asistenţa deplasându-se în faţa cimitirului pentru a primi onorul militar.

Si in Piata Tricolorului cu incepere de la ora 12:00 va avea loc un ceremonial militar si religios, unde vor fi rostite alocuţiuni referitoare la sărbătorirea Zilei Naţionale a României, de către reprezentanţii  Prefecturii Judeţului Bacău , Consiliului Judeţean Bacău , Primăriei Municipiului Bacău si u in ultimul rand a Garnizoanei Bacău.

După acest moment, garda de onoare va prezenta onorul, iar in incheiere va avea loc un spectacol cultural-artistic.

Cu ocazia acestei sarbatori,in Bacau vor avea loc si spectacole cultural-artistice, primul avand loc chiar vineri, 30 noiembrie, de la ora 15.00, pe scena Teatrului Municipal “Bacovia”, unde ansamblul Folcloric “Busuiocul”va sustine un spectacol muzică, dans şi poezie, dedicat zilei de 1 Decembrie.

Intrarea la spectacol este LIBERĂ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web