Efectele fumatului

Fie ca sunteti fumatori sau vreti sa va apucati de asa ceva iata in continuare care este efectul fumatului. Cititi si luati aminte !

Nicotina se absoarbe in cavitatea bucala si ajunge in creier dupa 5-6 secunde. Substanta traverseaza bariera hematoencefalica si ajunge intr-o anumita zona din creier – centrul placerii si al recompensei. Astfel, se leaga de anumiti receptori specifici si are loc o succesiune de procese, rezultand endorfinele – substante care te fac sa te simti bine. Apare senzatia de placere, de satisfactie.

Nicotina este distrusa si se elimina prin rinichi. Nivelul scade si apare din nou nevoia de a fuma”, a explicat dr. Magdalena Ciobanu. Efectele asupra organismului sunt nemumarate: se produce ingustarea vaselor de sange la nivelul creierului, apare contractia vaselor inimii (dureri anginoase), intretine ulcerul, apar tulburari de erectie, afecteaza fatul in cazul femeilor insarcinate, degradeaza tenul si duce la aparitia prematura a ridurilor.

In fumul de tigara se gasesc circa 40 de substante cancerigene care se depun la nivelul plamanilor, crescand astfel sansele cancerului pulmonar.

Tigarile ucid gustul alimentelor nu doar pentru ca lasa in gura aroma tutunului, ci si pentru ca fumatul deterioreaza papilele gustative.

Acum ca stiti o parte din efectele fumatului, ramane sa decideti voi daca merita sau nu sa faceti acest gest.

Nu uitati ! FUMATUL UCIDE !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web