Rosul unghiilor daunator

Foarte multe persoane de pe intreg globul îşi rod unghiile fie că este vorba despre copii sau adulţi. Cu toate acestea, medicii psihologi avertizează că acest gest este caracterizat drept automutilant si are la bază o afecţiune mentală destul de serioasă

Coform medicilor specialişti, rosul unghiilor se poate transforma într-un viciu foarte periculos, fiind mai greu de renunţat la el decât fumatul. Cadrele medicale au desfăşurat o serie de studii cu privire la acest obicei şi se gândesc serios să schimbe încadrarea acestuia de la un gest inofensiv la tulburare obsesiv-compulsivă.

Rosul unghiilor este privit ca un obicei foarte grav atunci când pacientul care îl practică îşi cauzează singur durere, neputând apoi să îşi mai folosească mâinile deoarece rănile provocate pot duce la infecţii severe.

Si tot atunci cand isi rod unghiile,oamenii sunt expusi la o serie de boli,intrucat microbii pot fi astfel răspândiţi din unghii pe buze sau direct în cavitatea bucală.

Medicii au gasit un leac pentru acest lucru : aplicarea pe unghii de zeamă de lămâie sau sos iute, dar şi împăturirea unghiilor în bandaje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web